Summer

Sitter i solen och har verkligen ingen lust att gå in till datorn, så ni får leva med ett mobilinlägg... Kom hem från skolan för ca en timme sen. Hämtade syrran på vägen, alla barnen var i blackis och lekte. Dem såg ut precis som oss när vi var små, så söta haha :) Såg några killar från gamla klassen på vallen också. Att dem orkar spela när det är såhär varmt haha! Jag hade tänkt springa, men det måste bli kallare först haha...;)


Städgumma var det ja

Åkte som sagt till stallet idag efter skolan. Fixade Smulans väggar, träns, och krubban. Sen så gosade jag lite såklart. Gulleponnyn, hon är så söt när hon lägger upp sin mule på min axel ♥
Det var dock ingen i stallet. Ingeeen. Lite lonelyfeeling haha... Men runt fyra så kom ungarna iaf. Hjälpte en tjej och hennes mamma med Halla, och förklarde hur man ska vara hästens jämnlike men samtidigt ta vissa beslut för mamman. Sen började dem fråga mig massa saker, haha :) Dem var snälla iaf, hatar när folk ber om hjälp och sen är sura på en.
Nu ska jag fixa lite grejer och så, sammt kolla lite bloggar. Ni får ha det bra, puss!

Vår/sommar städning

Är nästan framme vid skolan nu. Har ganska kort dag, och efter skolan så åker jag till stallet. Ska ha en riktig genomstädning av alla Smulans grejer, nu ska vintersmutsen bort! Ni skulle se hennes väggar, ursh säger jag bara...
Nu ska jag av, så ni får ha en bra dag :)


Lite bilder från i söndags


Hööks osv

Sitter på tåget hem nu. Jag och mamma gick till Hööks när jag slutat så nu har jag nya hästgodisar. Mitt och Filippas föredrag gick bra, och alla blev glada när vi bjöd på skummbananer och cafébönsformade choklad pluttar (café och bananer är viktiga exportvaror i Costa Rica). Imorgon redovisar jag och kängurur på engelska och sen är jag nog klar med alla föredrag. Skönt! :D
Vi ska strax av och hämta syrran, sen hem. Skriver mer sen, ciao :)


1 meter!

Igår gick lektionen sådär. Jag hade mina nya stövlar, och det gjorde himla ont. Så min hoppsitts blev jättekonstig... Men jag och Bente slog vårat hopprekord tsm iaf, 1m oxer! Det är det högsta han någonsin hoppat, gulle :*
Dem andra hoppade 1,5 också, men det blev lite för läskigt tyckte Bente. Och vi vill ju inte skrämma honom för höjder nu när han är så ung, så vi sänkte till ca 90 så fick han hoppa det ist :)
Är påväg till skolan nu, så har därför inga bilder (mobilinlägg) men ni får ikväll. Tror jag hinner redigera bilderna från i söndags också!
Vi hörs :)


Det värsta är över

Har inte skrivit på ett tag, har inte hunnit. Var hos Filippa och pluggade igår, idag hade jag mitt gymnasie franska prov. Det var jättelätt, så jag antar att jag kommer in...
Imorgon redovisar jag Costa Rica arbetet, sen är jag friiiiii. Och hinner blogga ^^ Och idag är det exakt 2 veckor till sommarlovet, aahgdhjagde snart får jag träffa Sophia, är super taggad, det ska bli bäst. Unga hästar är bäst, dem lär sig lättare. Jag ska lära henne NH först, sen litar hon på mig och då kan jag lära henne annat, t.ex hoppning :)
Ska sätta in en ny header när jag hinner också. Den är mycket finare, och så är båda mina stjärnor med, Sophia och Kora ♥
Ska strax åka till stallet, taggar för ett superpass på Bente, see ya!

PLL

Jag och Fanny har blivit beroende av PLL... Vi kollade ett avsnitt, nu är vi helt fast. Så nu har vi sett tre avsnitt, och Fanny har åkt hem. Vi åt jordgubbar med smält choklad också, mums! :) Har massa bilder, får se om jag hinner redigera idag, ni kommer iaf få se dem.
Nu ska jag ner och plugga, så ni får ha det bra :P
Ps: Det kanske blir dålig update ett tag, men jag känner att skolan och stallet är viktigare än bloggen.


Med Fanny

Jag och Fanny sitter i mitt rum och är allmänt sociala. Först så gick vi runt i blackan och letade desperat efter jordgubbar, det fanns inga! Tillsist hittade vi några längst ner bland lökarna fanns några! Lycka haha!
Vi har vart nere vid stranden och fotat, men nu blev kallt, så vi gick in.
Ska ner och fixa lite nu, ciao


Får jag lov att presentera...

...SOPHIA! :D Min nya ponny, connemara, 7år. Åh är så lycklig, gråter. Äntligen är jag hästägare igen! Ni kommer att få läsa så mycket om henne att ni inte orkar! Hon är väääldigt ung, vi ska i princip skola henne. Hon kan halt, skritt, trav, galopp och fattar när man styr osv men inget mer. Fatta vilket band vi kommer få, sen om några år. Åh vad jag kommer hålla på med henne och Kim, men jag kommer tvinga mig själv att uppdatera också, så ta det lugnt ;) Åh jag är helt ahjsadgjydtauygsdh ahhhh.......
Kan inte skriva mer, men här har ni min ponny ♥

Två bilder, vill ni ha fler?

Två bilder från dagen, har fler, men vill ni se? Kommentera!
Har haft en lugn dag idag. Åkte ju till vby med mamma och syrran i morse. Köpte nya låga converse, två t-shirts och två jeans på JC, och Suzanne Collins (hungerspelens författare) nya böcker. Dem är hur bra som hellst, och ja, jag är en bokslukare hehe... Sen trampade jag ju snett på det blev inget stall...:( Gick ut och fotade, två av bilderna ser ni ju här uppe ↑. Och den översta har faktist min 6åriga lillasyster tagit! Duktig va? :)
Imorgon kommer Fanny hit. Vi ska fota, käka jordgubbar och se på film. Kulkul, det ska dessutom bli regn och kallt, bra ursäckt för att se på film heh... Vi drar kanske ut och fotar också, om det inte regnar för mycket :)
Nu tror jag vi äter, så ni får ha det bra!

Kim

Har fått några frågor om vem Kim är. Haha förlåt, jag glömmer att ni inte vet allt om mig och så ;) Kim är aldså min mormors häst som bor tsm med ****** hos mormor. Laura rider Kim när vi två rider ut tsm, mormor rider Kim när vi rider och dem andra dagarna rider jag båda (förutom när dem har vilodag). Kim är den finaste dressyrhäst man kan tänka sig. Hon har en väldigt lång hals och hon går lätt i form. Hennes gångarter är perfekta. Hon tävlade mycket dressyr innan hon kom till oss (och jag ska kanske tävla henne i år). Jag skrev aldrig om mina ridpass på Kim på min gammla blogg, jag trodde inte ni brydde er. Men iår ska jag skriva om henne med, och vad jag gör med henne och så. Så håll utkik, för snart åker jag till mormor och då får ni läsa massor om Kim och ******.
PS: Idag lägger mormor dommen, ska vi köpa ****** eller inte (hon ska rida igenom henne). ****** är fem år så hoppas hon är tillräckligt skolad... Åh är sååå nervös. Om vi köper henne så avslöjar jag allt, hennes namn osv... Åh håll tummarna!!
 

Fail by me

Planen var ju att jag skulle till stallet efter lunch, men jag lyckades trampa snett så det var ingen idée att åka dit. Skulle inte kunna ta mig dit enns...:( Så nu ligger systemis och laddar, ska strax ut och fota. Kan ju hoppa runt på ett ben i trädgården ;)
Återkommer med bilder senare!


Nytt

Två jeans och två t-shirts från JC, och nya låga converse. Älska sommaren! :)


Måste till hööks...

Ska ut handla lite nytt imorrn, ska försöka få med mamma till hööks haha.. ;)

Typical Koraline

Hon gjorde alltid såhär på bilder... Åh vad jag saknar henne... ♥

Dessa mobiler...

Just nu när jag inte har en fungerande mobil så är det en sak jag märker mer en annars. Det är helt otroligt vad mycket mobiler vi har omkring oss! Och hur dem förstör vårt liv. Jag brukar när jag är i skolan ha min mobil i skåpet eller i fickan, avstängd. Jag ser hur de andra sitter med mobilen under bordet, eller har den framför sig och pillar på den. Tillochmed lärarna håller på med sina mobiler under lektionerna medans vi t.ex har prov. På lunchen så brukar mina kompisar spela på sina mobiler medans dem äter. Villket på ren svenska betyder- dem spelar utan att äta och blir sedan sura när man inte väntar på dem. Det är inga bra spel heller, utan typ Tamago (man ska trycka på ett ägg 9 000 000 grr för att kanske få 7kr på AppStore). Så dem sitter där och håller på och blir sura när man försöker få kontakt med dem. Inget illa mot dem, jag älskar mina vänner. Men just detdär med att man måste spela idiotska spel hela tiden och glömma omvärlden, det hatar jag.
Det är likadant mellan och på lektionerna. Igår t.ex så höll vi på och bygga broar och när man var klar så fick man gå till ett annat klassrum och plugga om man ville. Alla som var klara (typ halva klassen) gick dit, och gissa vad?! Det var bara jag som pluggade! Alla andra spelade på sina iPhones. Det ända man hörde var "åh kolla, jag har bara 5 000 002 klick kvar" "kan du sälja en skruv till mig?" "kolla, jag fick alla medaljerna på boom!". 
Det är klart man får hålla på med sin mobil, jag gör det själv. Men inte hela tiden! På tunnelbanan, när man är ensam i klassrummet, när man väntar utanför syrrans ballett lektion, FINE. Men inte hela tiden.
Jag minns när filmen WallE kom ut och alla reagerade på hur människorna levde i filmen, och sa "ursh, tänk om dem blir på. Då hoppas jag att jag är död!". Nu är det ju typ så! Man sitter och kikar sin kompis som sitter brevid en. Man stirrar in i en skärm hela dagarna! När jag och Filippa satt på tunnelbanan så satt det två tjejer mitt emot oss. Båda var knäpptysta och höll på med sina mobiler hela vägen mellan Rådmansgatan och Brommaplan. Då reser sig den ena tjejen, kramar den andra och säger "ses på måndag". Jag blev helt paff. Jag hade aldrig gissat att de var vänner! Dem sa inte ett ord till varandra på hela resan! 
Innan jag avslutar detta inlägg så vill jag ge en eloge till en kille i min klass. Jag har kännt honom sen i Augusti, men aldrig sett hans mobil. Aldrig. Och han har en, jag hörde en killa fråga honom. Det är tufft. Att stå emot strömmen sådär. Då är man riktigt tuff. Jag håller nästan aldrig på med min mobil, men så pass att jag tror att åtminstonne min närmsta vänner vet vad det är för en mobil.
Så tänk lite people, var lite sociala och lägg undan mobilen ibland.
Håller ni med, eller är jag helt ute och cyklar? Lämna gärna feedback :)

Kul helg

Sitter vid datorn och håller på med en ny framsida till min almanacka, men tänkte slänga in ett litet inlägg. Båda proven gick bra, så jag är nöjd. Min ridlärare är ute och tävlar i helgen, så jag kommer inte rida :( Så min helg kommer bestå av två saker; vara i stallet och plugga franska. Kuuul, heja mig... Är i desperat behov av en medryttarponny...
Fina Fanny & Kovo
Nu ska jag fortsätta på min finfina almanacksframsida, ciao
 

Misslyckad picknick

Picknicken började bra. Småbarnen lekte och vi åt sallad. Sen kom regnet, ursh.. Jag satt under mitt paraply och ville bara heem. Det roliga var att barnen fortsatte leka som om inget hänt. Så gulliga ;)
Imorrn har jag 50% betygsavgörande teknik prov och musik prov. Kulkul eller haha... Drar hem en sväng och sen ska jag på min brors trombon uppvisning (eller vad man säger), så det blir en vanlig dag. Om vädret tillåter det så drar jag nog ut och fotar, var ett tag sen nu :)
Åhh är så laddad för sommaren! 19 dagar sen looov! Och jag tror vi köper ******, så allt är suuper! Det ända molnet är Koraline. Saknar henne så himla himla mkt. Brukar gå till hennes grav innan jag går in efter skolan. Det blommar i trädet över graven och det är helt packat med blommor runt. Så fint. Ska fota nån gång så ni får se. Jag hittar aldrig en ponny som hon igen. Aldrig
Nu ska jag nog sova haha... Är supertrött. Så godnatt :)


Ut i regnet & äta

Sitter och väntar, vi ska strax gå på picnik med syrrans klass. Kul, och hoppas jag inte skämmer ut mig på 
brännbollen ;) Hade vanlig skoladag idag, som började med att jag och Filippa sprang mellan skolans alla datasalar, i hopp om att finna en som funkade. Det var nåt fel på IT-rummet med vi behövde verkligen skriva ut haha... Tillslut hittade vi Lousie som hade en fungerande dator som vi fick låna, pjuu ;)
Åt stenhårda pannkakor till lunch med Sophie och Mattias, det är så vi rullar. Efter skolan köpte jag och Sophie godis och sen drog vi hem. Fixade smoothie till mig och brorsan när jag kom hem, sen pluggade jag. Fick stryka stallet, hade alldeles för mycket plugg :( Åh hatar när det blir så, skolan ska inte få gå ut över hästarna... Men jag försöker hålla ut, bara 19 dagar kvar till sooommaaarloooov! :D
Vi ska strax gå, så jag ska ner och leta efter en regnjacka, see ya

Planer

Tjena, ligger och vilar efter en tuff dag. Båda uppsatserna är fixade vilket är riktigt skönt ;) Har även planerat sommaren lite.. Åker till mormor när vi får lov, och där kommer jag ju rida ***** och Kim 4-6 dagar i veckan, men... Jag har även fått jobb på en ridskola ganska nära! Så där kommer jag jobba ca 2 dagar i veckan, och på en av dagarna så kommer jag även rida :) Super kul! Jag rider ju med Laura såklart, men annars är det mest mormor och hennes kompisar som är lite äldre jag rider med (dem är supersnälla, haha typ schystare än dem i min ålder) men det blir kul att få lite om växling och rida med folk i min ålder.. ;)
Har inte så mycket mer att säga, så godnatt!


Pigga men fina Musse

Fotograf: Lovisa Bäckman ♥

Så mycket plugg

Hejsan, nu är jag hemma efter ett stort och jobbigt ordklassprov. Mycket svårare än jag tänkt! Sitter och väntar på mitt tee, men borde egentligen plugga, har en redovisning om kängurur på engelska imorgon, teknik prov på fredag, franska prov på gymnasienivå från 8-17 på tisdag (för att söka till att få läsa franska på gymnasienivå), och redovisning om Costa Rica på onsdag. Men ska bara vila lite först...
Återkommer med ett roligare inlägg senare ;)


Godmorgon

Har sovmorgon idag, så sitter och äter frukost just nu. Idag slutar jag runt fyra, och om jag inte bestämmer nåt med en kompis så drar jag hem och springer en runda. Inte så långt, typ 5km tänkte jag :)
Såg att det där med ny ponny missuppfattades, det är inte den nya på ridskolan. Det är min mormor som har en häst till mig på prov! Kul va? :D Men jag vill inte skriva för mycket om det förens vi har köpt henne.
Nä nu ska jag upp och fixa mig, vi hörs!


Hästbyte- paddocken med Musse

Vi hade hästbyte idag. Det betyder att vi byter med varandra (och så kommer det nån som inte brukar vara med). Det är många som blir sura, men jag tycker det är bra. Det blir bättre stämning, ingen snackar skit om tjejen som alltid vägrar ut sig, för alla har provat hennes ponny och vet hur det är. Och om en häst t.ex hoppar jättehärligt på oxer, då kan man prata om det tsm och tycka likadant! På sommaren hos mormor så brukar jag rida min häst tsm med min kompis Laura som rider mormors häst Kim. Vi rider ihop kanske 1-2 grr/vecka. Och minst 3 grr under sommarlovet har vi hästbyte. Även om jag rider Kim ca 2 grr/vecka och så. Det är bra ändå :)

Vi hoppade iaf i paddocken, och jag red Musse. Han var väldigt fin i början, galopperade lugnt och självständigt och gick lite i form. Övade lite galoppvägar när dem andra gjorde sitt egna och så. Sen skulle vi hoppa en lättare bana. Första hindret var ett vitt rättuppstånde. Han stannade en, två, tre grr på det. Dem andra hoppade han, men inte fint, och alldeles för snabbt... Han har inte vart ute så mycket, så han var jättetaggad och ville springaaaa! Sen hoppade vi terrängbanan en gång. Det gick alldeles för snabbt. Han hoppade nästan in i Dani som var före...
Så det var inget lyckat ridpass. Hindren var även ganska låga eftersom vi inte kände hästarna så bra.
Bilder kommer när Lovisa som var snäll och fotade lagt upp dem på FB :)
Nu ska jag sova, hejrå


Hästarna jag rider

Bente

Bente är min lilla hoppstjärna som jag ridit sen i höstas. I början var vi nog väldens fulaste ekipage. Han har jättekort hals, och jättemycket underhals. Han rusade och gick omkull i galoppen, stannade på hinder, och verkade inte gilla hoppning alls. Men så fick vi en Clear Round, och sen dess är allt mycket bättre. Han galopperar i sin egen takt och följer inte flocken, vi har hoppat en oxer på 90cm (han är C-ponny), och fått flera felfria rundor. Det ända molnet på himmelen är hans storlek. Jag vet inte om jag kan rida honom efter sommaren... Så jag tar vara på vår tid så mycket jag kan.
 
Gulding
(jag vet att bilden är ful, men det är den ända jag har)
Gulis är en ganska ung häst som jag nyligen börjat rida. Han är lite "svårklassad" i stallet, det är inte så många som vill rida honom. Jag fick honom av en slump när Musse, hästen jag brukade rida, blev halt, och sen dess är det honom jag rider. Gulis är väldigt speciell, han verkar "bossig" först, men egentligen är han feg och snäll. När han litar på en som ledare blir man bästisar. Det vi jobbar på mest nu är galoppen, då han järna vill rusa. Men dett går bättre och bättre och jag funderar att anmäla oss till en lättare dressyrtävling :)
 
Nu vet ni lite mer och hästarna jag rider! Och snart kommer det ett tillskott till listan... Juste, vi har en ny ponny på prov :D Mer får ni veta sen, ciao!

Tisdagslyx

Tjeena! Har precis kommit hem från skolan, och sitter och unnar mig en tisdagslyx; banan smothie med choklad! Så himla gott! Och min standard, jag lever på banan smothie och majs (aldså inte i smothien) haha ;) Idag hade vi en vanlig skoldag, men jag lyckades komma först i matteboken! Stolt haha :P
Ikväll blir det hoppning på Bente. Vi brukar hoppa terräng, men det har ju regnat hela dagen så det är nog rätt lerigt... Då rider vi nog i ridhuset. Hoppas vi får göra galoppövingar eller bana, det är det jag och Bente måste öva på.
Nä nu ska jag ta tag i mitt ordklassprov, vi hörs! :)

Välkommen hit!

Kul att du klickat dig hit!

Jag heter Elise Svensson Madelon och mitt största intresse är ridning. Min mormor har en hästgård och där bodde under ca ett år världens finaste ponny, min ponny. Koraline hette hon. Vi var bästa vänner, jag litade på henne, hon på mig. Jag hade kunnat dö för henne. Men i februari detta år blev hon konstig. Hon hade konstiga sår och bet sig själv. En dag såg vi henne rulla, men inte fridfullt, hon var panikslagen. Hon hade ont. Hon hade kolik. Obotlig kolik... 
I den här bloggen kommer ni få följa min resa i jakten på en ny ponny, och sedan mig och ponnyn. Men min mormor bor långt från mig, så jag är bara där på loven. Annars rider jag på ridskola och letar medryttarhäst :)
Ett annat stort intresse för mig är fotografi. Jag fotar med en Canon EOS 600D. Så många blider kommer nog ploppa upp på bloggen ;)
 
Så nu vet ni lite mer om mig & mitt liv. NUUU KÖR VI!!

RSS 2.0